Autor: Informer.rs

01.12.2023.

16:00

Foto: Printscreen You Tube Appetizing - Meat Recipes

Magazin

Pečeno pile u šerpi! Recept koji morate da probate - ručak za čitavu porodicu (VIDEO)

Informer

Priprema: 

U tiganju istopite puter i dodajte ulje, pa kratko propržite. Zatim izvadite beli luk, pa dodajte celo pile koje ste isekli po sredini i raširili tako da napravite oblik leptira. Pre nego što ga stavite u tiganj, malo oklagijom izlupajte, pa posolite i pobibeirte sa obe strane.

Ako ne znate da isečete, možete da zamolite mesara kad budete kupovali pile. Pokolopite i pecite 10 minuta sa jedne strane, pa okrenite i ponovo poklopite, pa pecite još 10 minuta. U posudi pomešajte seckani peršun, sojin sos, senf, paradajz pastu, med, so i slatku papriku.

Sve dobro sjedinite. Dobijenim prelivom premažite celo pile sa obe strane. Na sredinu alu folije poređajte ljubičasti luk koji ste isekli na deblje kolutove, pa stavite pile preko. Umotajte i stavite u vok ili neku sličnu šerpu, pa pecite na srednjoj temperaturi nekih sat vremena.