Autor: Informer.rs

05.12.2023.

17:30

Foto: Shuterstock

Magazin

Da li ste probali francusku salatu? Osvežava, prija i nema mnogo kalorija

Kremasta, osvežavajuća i ukusna, ova salata je idealna za bilo koju svečanu trpezu.

Informer

Priprema:

Skuvati smrznuto ili sveže povrće, u vodi kojoj ste dodali kašiku suvog začina 8 – 10 min. Jaja skuvati odvojeno u posoljenoj vodi da budu tvrda, pa ih očistite i iseckajte.

Očistite jabuku i iseckajte je na sitne kockice. Iseckajte kisele krastavce.

Pomešajte povrće s krastavcima, jajima i jabukom. Dodajte majonez i senf.

Lagano pomešajte sve sastojke i salatu stavite u frižider da se ohladi i sastojci sjedine.

Ovo je osnova za ovu salatu.

Naravno, recept je prilagodljiv pa slobodno unesite svoju kreativnost i prepustite se mašti na volju.

U majonez možete da umešate sitno iseckan peršun, bosiljak, vlašac, kapar. Možete da dodate i više kisele jabuke, kiselu pavlaku ili više senfa ili kiselih krastavaca.