Autor: Informer.rs

07.12.2023.

14:00

Foto: bakina kuhinja

Magazin

Najbolji recept za domaći hleb! Hrskava korica kojoj nećete odoleti (VIDEO)

Informer

Priprema:

U vanflicu izmrvite kvasac, dodajte malo mlake vode i 1 kašičicu šećera. Dodajte  i malo brašna i izmešajte . Ostavite da se kvasac aktivira. 

Dodajte ostatak vode i brašna, zatim malo soli i zamesitete glatko testo. Ono je malo tvrđe i tako treba. Pokrite da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi pokriveno.

Još malo ga obradite i neka odmori jos 10 minuta, U korpu stavite  krpu, najbolje ako ima kockice krpa, staviti malo brašno na nju,  pa stavite testo na krpu i pritisnite rukama. Pokrite folijom i krpom. 

Posle 10 minuta, zasecite dublje hleb nožem i ostavite jos 10 minuta. Rernu ugrejte na 220 stepeni i pecite hleb 50 minuta.