10.01.2024.

06:20

Foto: Instagram/colorful_superfoodie

Magazin

Idealna zimska poslastica! Napravite preukusne čokoladne šišarke (VIDEO)

 

Sada je idelano vreme da eksperimentišete malo u kuhinji, a verujemo da će vam ovaj naš predlog biti posebno zanimljiv. 

Umesto standardnih brauni kolačića, mogli biste da napravite verziju koja izgleda poput šišarki. 

Predlog za brauni:

200g poluslatke čokolade

125g putera

200g belog šećera

100g žutog šećera

3 jaja

kašičica soli

kašičica ektrakta vanile

120g brašna

50g kakao praha

Priprema:

Premažite tepsiju puterom, pa stavite pek papir i još malo premažite da se ne pomera. 

U šerpu sipajte vodu, pa ostavite da provri. U činiju stavite iseckanu čokoladu i puter, pa je postavite na šerpu, da se istopi i sjedini, pa ostavite da se ohladi.

U drugoj činiji sjedinite beli i žuti šećer, pa postepeno dodavajte jaja, uz mešanje nakon svakog dodavanja. Dodajte so i ekstrakt vanile, promešajte, pa sjedinite sa čokoladnim miksom. Potom dodajte brašno i kakao prah, pa nežno sjedinite. 

Prespite u tepsiju, malo protresite, pa stavite da se peče, na 180 C, tokom 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. 

Informer

šišarke

Pravljenje šišarki:

1. Uzmite pečenu smesu za kolače i uklonite sve hrskave delove, a zatim formirajte oko 12 konusnih oblika.

2. Stavite listiće badema u i oko šišarki kolačića (pažljivo jer su krhke), tako da šišarka izgleda puna "ljuski".

3. Stavite šišarke na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na 30 minuta.

4. Istopite čokoladne komadiće sa kokosovim uljem zagrevanjem u posudi u mikrotalasnoj oko 30 sekundi, ili na pari.

5. Izvadite šišarke iz zamrzivača i svaku pažljivo premažite otopljenom čokoladom. Stavite kolače od šišarki nazad na papir da se stegnu.

Pospite malo šećera u prahu na vrh za mraziran izgled i uživajte!