Magazin
Linzer kolačići po tradicionalnom receptu! Zadovoljstvo u svakom zalogaju (VIDEO)
Priprema:
U jednu posudu pomešati suve sastojke: 400 g mekog brašna, 100 g mlevenih badema, pola praška za pecivo, pola kašičice soli i jednu kašičicu cimeta.
U drugoj posudi umutiti 200 g maslaca, 100 g šećera, kašičicu ekstrata vanile (ili vanilin šećer), 2 žumanceta, narendanu koricu jednog limuna. Sastojke mutiti mikserom sa nastavkom za mešenje testa.
Postepeno dodavati brašno, tj. izmešane suve sastojke iz druge posude. Kada su svi sastojci sjedinjeni, odložiti mikser i nastaviti mesiti testo rukama. Kada testo postane glatko, uviti ga u providnu foliju i odložiti u frižider na dva sata.
Nakon dva sata, izvaditi testo iz frižidera, odvojiti jednu polovinu testa i staviti između dva papira za pečenje (drugu polovinu vratiti u frižider do upotrebe). Rastanjiti testo oklagijom na debljinu od oko 3 do 4 mm. Vaditi testo modlama, poređati na pleh i peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko desetak minuta. Ostatak testa premesiti, pa ponavljati postupak dok se ne utroši svo testo. Po potrebi dodati malo brašna da testo ostane kompakto.
Uživajte!