16.12.2023.

19:00

Foto: Instagram/danyresconi

Magazin

Prava italijanska pancerota! Kuvar otkrio kako da napravite ovo preukusno pecivo - bolje nego u pekari (VIDEO)

Sastojci:

500 g brašna

8 g svežeg pivskog kvasca

320 ml vode 

15 g soli 

kašika ulja

10 g šećera

Fil: paradajz pire, mocarela pogodna za pice i ako želite šunku ili suvo meso po izboru

Priprema:

Počnite tako što ćete umesiti brašno sa kvascem, šećerom i postepeno dodajte vodu. Zatim dodajte ulje i posolite, dok nastavljate da mesite. Kada dobijete glatko i homogeno testo, ostavite da se diže, dok se ne udvostruči u dobro nauljenoj činiji.

Podeliti testo na loptice od 130/140 g i dobro ih razvaljati. Stavite paradajz pire, mocarelu i šunku samo sa jedne strane, pa preklopite i dobro zatvorite ivice.

Možete peći u zagrejanoj rerni sa ventilacijom na oko 220 stepeni 12/13 minuta ili ih pržiti u zagrejanom ulju na 170/180 stepeni.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku sa početka teksta