Magazin
Ceo ručak u jednoj tepsiji! Evo kako da spremite najsočniji krompir i piletinu (VIDEO)
Nema sumnje da mnogi vole što manje da se zadržavaju u kuhinji, a opet da pojedu nešto ukusno i kvalitetno.
Ovo jelo iz tepsije, sa piletinom i krompirom definitivno spada u tu kategoriju.
Sastojci:
8 do 9 pilećih bataka, bez kostiju
5-6 krompira
3 glavice crnog luka
4-5 čena belog luka
Preliv:
1/4 čaše mleka
1/4 šolje maslinovog ulja
1/2 kašike paradajz paste
1/2 kašike biber paste
Crvena paprika, timijan, paprika ili biber, po 1 kašičica
1 kašičica crnog bibera
1 kašičica začina za piletinu (opciono)
So
Priprema:
Poređajte isečen luk, pa isečen krompir (po želji stavite malo maslinovog ulja i bibera na krompir), a zatim i meso u tepsiju. Pomešajte sastojke za sos u činiji i prelijte preko mesa.
Staviti u zagrejanu rernu, na 200 stepeni, oko 45-50 minuta.
Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku sa početka teksta.