Autor: Informer.rs

19.01.2024.

13:40

Foto: bakina kuhinja

Magazin

Francuski hleb na bakin način! Hrskav i zdrav, a evo kako da vam bude reš pečen (VIDEO)

Informer

Priprema:

U malo tople vode izmrviti kvasac, dodati šećer i promešati. Ostaviti da zapeni. Sipati u vanglu brašno, vodu i kvasac. Izmešati, dodati ulje i so i dobro rukama obraditi. 

Ostavitri da odmara 30 minuta. Istresti na sto, malo razmesiti, pa izdvojiti po 300 gr loptice  i rukom oblikovati. Pokriti da odmori 6 minuta. 

Razvijati svaku lopticu veličine pleha rerne. Pleh obložiti pek papirom . Uvijati testo u tanke rolnice i ređati u pleh, savijati papir da se rolmice ne dodiruju. 

Oštrim nožem koso malo zaseći na tri mesta. Pokriti da odmaraju 10 minuta, pa peći na 220 stepeni, pa smanjiti na 200 stepeni  i peći francuski hleb 45 minuta da budu baš reš .