Magazin
Mekane kiflice idealne za doručak! Lako se prave, a ukusnije su nego one iz pekare (VIDEO)
Priprema:
Izmrviti kvasac, pa dodati malo mlakog mleka i šećera, pa kad nadođe sipati u vanglicu. Dodati ostatak mleka i kiselo mleko, ulje, brašno, ulje i zamesiti mekše testo.
Pokriti da odmori 30 minuta, pa ga opet premesiti i opet odmori 20 minuta. Istresti na sto rukama, raširiti u paravougaonik, pa ga premazati omekšanim maslacom i preklopiti na 3 dela.
Pokriti i staviti u zamrzivač 10 minuta ili frižider malo duže. Polako razviti testo za prst debljine i širine više od 20 sm Podeliti na pola i svaku polovinu na dva jednaka dela. Seći na trouglove kao u videu, uvijati kiflice. Pokriti da odmore 10 minuta.
Žumance pomešati sa malo mleka i premazati. Peći na 220 stepeni 20-25 minuta da lepo porumene.