30.01.2024.

11:50

Gibanica iz bakine tepsije! Stari provereni domaći recept za najpoznatiju srpsku pitu koja se lako sprema

Foto: Shutterstock

Magazin

Gibanica iz bakine tepsije! Stari provereni domaći recept za najpoznatiju srpsku pitu koja se lako sprema

Uspeva svima uvek i ne postoji šansa da pita ne naraste. Gibanica je pita sa sirom koju možete da služite u svima prilikama, a najbolje od svega je što su vam za njenu pripremu potrebni jeftini sastojci. 

ArenaSport

Informer

 

Sastojci:

500 g gotovih kora

500 g sitnog sira

3-5 jaja

1 šolja jogurta

1 šolja kisele vode

1/2 šolje ulja

1 kašičica soli

Priprema: 

Umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu, ulje, so i sitan sir. Dobro promešajte. Tepsiju nauljite, pa stavite dve kore na dno. Sledeću koru umočite u smesu, pa zgužvajte i ređajte u tepsiju. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Prelijte preko gibanice preostali nadev i zatvorite celom korom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.