Magazin
Čorba od karfiola je idealna za zimu! Bogata je vlaknima, mineralima i vitaminima (FOTO)
Karfiol je odličan izvor vitamina C, ali ovo povrće sadrži i vlakna, kalijum i folat (vitamin B 9)
Prepun važnih hranljivih sastojaka, karfiol podstiče imunitet, a bogat je vitaminom B, i magnezijumom, što je dobro za krv i zdravlje kostiju.
Tokom hladnijih meseci odličan izbor je čorba od karfiola.
Sastojci:
400 g karfiola
2 krompira
luk
300 g iseckanih šampinjona
1,5 litara vode
8 tankih kriški hleba
kisela pavlaka
so, biber
maslinovo ulje
sveži peršun
Priprema:
Krumpir isecite na komade, oljuštite luk i iseckajte ga na kockice. Karfiol razdvojite na cvetove.
Zagrejte ulje i prodinstajte luk, krumpir, karfiol i 200 grama šampinjona. Posolite, stavite biber i nalijte vodom.
Uključite i ostavite da se kuva oko 25 minuta.
Zatim izmešajte štapnim mikserom dok ne dobijete gustu tečnost.
U tiganj stavite malo ulja i ispecite ostatak šampinjona, posolite ih i stavite biber.
U međuvremenu tostirajte kriške hleba za posluživanje.