Autor: Informer.rs

09.02.2024.

18:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Čorba od karfiola je idealna za zimu! Bogata je vlaknima, mineralima i vitaminima (FOTO)

Karfiol je odličan  izvor vitamina C, ali ovo povrće sadrži i vlakna, kalijum i folat (vitamin B 9)

Prepun važnih hranljivih sastojaka, karfiol  podstiče imunitet, a bogat je vitaminom B, i magnezijumom, što je dobro za krv i zdravlje kostiju.

Tokom hladnijih meseci odličan izbor je čorba od karfiola.

Sastojci:

400 g karfiola
2  krompira
luk
300 g iseckanih šampinjona 
1,5 litara vode
8 tankih kriški hleba
kisela pavlaka
so, biber
maslinovo ulje
sveži peršun

Informer

Priprema:

Krumpir isecite na komade, oljuštite luk i iseckajte ga na kockice. Karfiol razdvojite na cvetove.

Zagrejte ulje i prodinstajte luk, krumpir, karfiol i 200 grama šampinjona. Posolite, stavite biber i nalijte vodom.

Uključite i ostavite da se kuva oko 25 minuta.

Zatim izmešajte štapnim mikserom dok ne dobijete gustu tečnost.

U tiganj  stavite malo ulja i ispecite ostatak šampinjona, posolite ih i stavite biber.

U međuvremenu tostirajte kriške hleba za posluživanje.