Magazin
Čokoladna torta koja se lako pravi! Orasi joj daju poseban ukus (VIDEO)
Priprema:
Korak 1
Fil
U šerpi pomešajte mleko, vanilin šećer, kondenzovano mleko i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte kakao i mešajte dok ne razbijete sve grudvice. Kuvajte još malo, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte fil u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi.
Korak 2
Pomešajte sastojke
U drugoj posudi pomešajte izlomljeni keks i seckane orahe, pa prelijte kakao filom. Sve lepo promešajte, pa sipajte na tacnu na koju ste stavili obruč. Poravnajte, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na pola sata.
Korak 3
Glazura
Čokoladu istopite sa uljem, pa u nju dodajte seckani pečeni kikiriki. Promešajte i prelijte preko torte. Ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena.