Magazin
Rolovana piletina i krompir iz istog pleha! Nema prljanja posuđa, a ručak slasniji nego iz restorana (VIDEO)
Ukoliko ste ljubitelj piletine, verujemo da će vam se ovi rolati posebno dopasti:
Sastojci:
krompir: 400 g
origano
slatka paprika
so
crni biber
biljno ulje
beli luk u prahu
čen iseckanog belog luka
jaja: 1 kom
senf: 15 g
sirće: 5 ml
sir: 150 g
kiseli krastavci: 4 komada
sir: 100 g
Priprema:
Ogulite i isecite krompir na kolutove, pa pospite origano, slatku papriku, so, biber i malo ulja i stavite u pleh. Isecite pileća prsa na filete, istanjite čekićem za meso, pa začinite origanom, belim lukom u prahu i dodajte so i biber, pa nanesite na piletinu.
Izmiksajte 100ml ulja, jaje, senf, sirće, beli luk, so i biber, pa premažite preko piletine. Izrendajte sir, nanesite na piletinu, pa stavite na svaki komad po jedan kiseli krastavac i urolajte. Poređajte preko krompira, premažite ostatkom namaza, pa zapecite, na 200 stepeni, na oko 15 do 20 minuta. Zatim izvadite, pospite sa rendanim sirom i ostavite da se istopi.
Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku sa početka teksta.