19.02.2024.

19:30

Foto: Shutterstock

Magazin

Starinski kolač od čokolade i džema! Sočan i preukusan

Informer

Za koru kakao, za glazuru čokolada

Za glazuru:

25 g maslaca
50 g čokolade
tri kašike slatke pavlake

Priprema:

Izmešajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem. Pomešajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin-šećer i kakao. U smesu od brašna dodajte smesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmešali s mlekom. Sve dobro promešajte i izlijte u podmazan pleh. Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i slatku pavlaku, pa ovom glazurom prelijte još vruć kolač. Ostavite malo da se ohladi i secite na trouglove.

Uživajte!