Foto: Shutterstock
Magazin
Recept za čudotvornu čorbu od belog luka koja jača imunitet i čuva od prehlada!
Informer
Priprema:
Oljuštite i sitno iseckajte beli i crni luk. Zagrejte malo maslinovog ulja u većoj šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk, pa dinstajte oko 5 minuta dok ne postane staklast, a potom i beli na par sekundi. Dodajte iseckanu šargarepu, krompir i spanać ili kelj u šerpu. Dinstajte još nekoliko minuta. Prelijte sve sastojke sa 6 šolja pileće ili povrtne supe. Pustite da supa proključa, zatim smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri oko 20-25 minuta, ili dok povrće ne omekša.
Kada je povrće skuvano, dodajte iseckan peršun i začinite supu po ukusu sa solju i biberom. Sklonite supu sa vatre i ostavite je da se malo ohladi pre nego što je poslužite.
Prijatno!