Magazin
Proja među 50 najboljih hlebova na svetu! Ovako se pravi srpski specijalitet koji obožava cela planeta
Američki portal objavio je listu 50 najboljih hlebova sveta, a srpska proja se veoma visoko rangirala na ovoj listi.
- Tople kocke srpske proje, odnosno kukuruznog hleba, omiljeni su pratilac raskošnim mesnim čorbama u toj zemlji. To je jelo koje se često sprema sveže za porodične gozbe i služi toplo pravo iz rerne uz slane dodatke, poput kajmaka i čvaraka - piše američki portal.
Ovo je izvorni, originalni recept za proju:
Priprema:
Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo.
Onda sipajte ulje, promešajte, a onda postepeno sipajte i kiselu vodu.
Sve lepo sjedinite, smesa treba da bude ređa.
Tepsiju dobro nauljite, stavite pek papir, pa sipajte smesu.
Rernu zagrejte da bude baš vrela, pa stavite proju i pecite na 220°C oko 20-30 minuta. Čačkalicom proverite da li je dovoljno pečena.
Više o drugim hlebovima koji su se našli na listi 50 najboljih hlebova američkog portala CNN, pročitajte OVDE.