Autor: Informer.rs

23.02.2024.

15:59

Foto: Youtube Printscreen/Simply Mamá Cooks

Magazin

Proja među 50 najboljih hlebova na svetu! Ovako se pravi srpski specijalitet koji obožava cela planeta

Američki portal objavio je listu 50 najboljih hlebova sveta, a srpska proja se veoma visoko rangirala na ovoj listi.

- Tople kocke srpske proje, odnosno kukuruznog hleba, omiljeni su pratilac raskošnim mesnim čorbama u toj zemlji. To je jelo koje se često sprema sveže za porodične gozbe i služi toplo pravo iz rerne uz slane dodatke, poput kajmaka i čvaraka - piše američki portal.

 

 

 

 

 

 

Ovo je izvorni, originalni recept za proju:

Informer

Priprema:


Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo.

Onda sipajte ulje, promešajte, a onda postepeno sipajte i kiselu vodu.

Sve lepo sjedinite, smesa treba da bude ređa.

Tepsiju dobro nauljite, stavite pek papir, pa sipajte smesu. 

Rernu zagrejte da bude baš vrela, pa stavite proju i pecite na 220°C oko 20-30 minuta. Čačkalicom proverite da li je dovoljno pečena. 

Više o drugim hlebovima koji su se našli na listi 50 najboljih hlebova američkog portala CNN, pročitajte OVDE.