Magazin
Čuvena saher torta! Najbolji recept za čokoladnu kraljicu
Za premaz:
200 g pekmeza po ukusu
Za glazuru:
200 g čokolade za kuvanje
60 g maslaca
Priprema:
Penasto umutiti šećer, vanilin-šećer i omekšali maslac, pa dodati žumanca i sve dobro izmiksati. Čokoladu otopiti na pari, pa je lagano umešati u smesu od žumanaca i šećera. Belanca sa malo soli ulupati u čvrst sneg, dodati šećer u prahu i miksati još nekoliko minuta. Trećinu belanaca dodati u smesu od čokolade, a ostatak pomešati sa brašnom i praškom za pecivo, pa sve dobro promešati. Kalup za tortu dobro podmazati, te izliti smesu i peći u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Pečenu tortu ohladiti, premazati pekmezom i preliti glazurom od čokolade i maslaca.
Uživajte!