06.03.2024.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Provereni recept za reforma tortu! Nikad je više nećete praviti na drugačiji način

Informer

Slatka uživancija na starinski način

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite dva pleha obložena papirom za pečenje. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. U drugoj posudi umutite žumanca, dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo pa sve sjedinite. Lagano dodajte umućen sneg od belanaca u smesu sa žumancima i promešajte sve zajedno. Smesu podelite na dva dela i pecite dve kore oko 15 minuta ili dok ne budu pečene. 

Dok se kore peku, pripremite fil. Puter ili margarin umutite sa šećerom u prahu, dodajte mlevene orahe i otopljenu čokoladu. Kada se kore ohlade, premažite filom i stavite tortu u frižider da se fil stegne. 

Za glazuru, otopite čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Prelijte tortu glazurom i vratite je u frižider da se glazura stegne.

Uživajte!