08.03.2024.

12:50

Foto: Shutterstock

Magazin

Čokoladna torta od 5 sastojaka koja se ne peče! Gotova za 20 minuta

Informer

Brzo, lako, ukusno

Priprema:

U šerpici na niskoj temperaturi otopite maslac zajedno sa šećerom i mlekom dok se šećer ne rastopi. Sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane glatka.

U veću posudu stavite keks, pa prelijte preko njega čokoladnu smesu. Dobro promešajte da se keks potpuno obloži čokoladom.

Pripremite okrugli kalup za tortu tako što ćete ga obložiti providnom folijom. Smesu od keksa i čokolade sipajte u kalup, ravnomerno raspoređujući po celoj površini i pritiskajući lagano da dobijete kompaktnu tortu.

Stavite tortu u frižider i ostavite da se stegne najmanje 4 sata, idealno preko noći. Nakon što se torta dobro ohladi i stegne, izvadite je iz kalupa, skinite foliju i poslužite.

Uživajte!