Magazin
Pohovano mleko oboriće vas s nogu! Ovako se pravi neobičan kolač koji se topi u ustima (VIDEO/FOTO)
Za ovu nesvakidašnju poslasticu trebaće vam svega nekoliko minuta i nekoliko namirnica koje uglavnom svi imamo u kući.
Sastojci:
500 ml punomasnog mleka
50 g šećera
50 g kukuruznog skroba (gustina)
narendana kora 1 limuna i 1 pomorandže
1 štapić cimeta
2 jajeta
50 g oštrog brašna
maslinovo ulje
Priprema
Na srednjoj temperaturi prokuvajte mleko sa štapićem cimeta, korom pomorandže i limuna, i šećerom. U međuvremenu rastopite gustin u malo mleka, dodajte ga u mleko i nastavite da mešate kako ne bi zagorelo.
Sklonite s vatre, ulijte u kalupe ili u pleh, pa isecite na kockice kad se dobro ohladi i stisne.
Kockice aromatizovanog zgusnutog mleka uvaljajte u jaja, pa u brašno. Pržite na maslinovom ulju i pospite s dosta šećera.