Magazin
Napravite posne prolećne rolnice! Hrskave su i sočne, nećete im odoleti
Prolećne rolnice se pune najrazličitijim povrćem: kupusom, šargarepom, mladim lukom...Ovo jelo idealno je za dane posta.
Priprema:
Luk, praziluk i kupus isecite na trakice. Narendajte šargarepu i pečurke na krupno rende.
U tiganju zagrejte malo ulja i dodajte svo povrće. Pržite da malo omekša, pa dodajte soja sos, šećer, malo soli i bibera i proverite ukus.
Izvadite pet kora i nožem ih isecite na četvrtine, tako da dobijete kvadrate od kojih ćete praviti rolnice.
Da bi se rolnice lepo zatvorile potrebno je od brašna napraviti „lepak”: u šoljici pomešati kašiku brašna i dve-tri kašike vode, tako da dobijete pastu.
Savijte rolnice, a pre zatvaranja, ivice kore premažite brašnom.
U malom tiganju dobro zagrejte ulje, tako da od dna ostane 2 prsta ulja.
Pržite svaku rolnicu jedan minut, dok ne porumeni.