Foto: Shutterstock
Magazin
Idealno za posni ručak! Napravite lososa sa orašastim plodovima kao iz restorana - Ovo je prste da poližeš
Ovaj lagani obrok će vas zasititi, a losos spremljen na ovakav način podsetiće vas na skupoceni riblji specijalitet iz restorana.
Sastojci:
400 g filea lososa sa kožom
20 g pistaća
30 g oraha
20 g badema
20 g lešnika
maslinovo ulje
so
pola limuna
Informer
Priprema:
Filee lososa operite i dobro prosušite. Ribu obilno premažite maslinovim uljem. Ako je jedan file veliki, možete da ga isečete na dva-tri debela parčeta.
Orašasti plodovi se iseckaju na sitno i u ovaj miks se uvalja losos tako da se orašasti plodovi dobro zalepe.
Ribu stavite u namazanu posudu za pečenje, posolite i stavite u zagrejanu rernu na 200-220 stepeni na 10-12 minuta, u zavisnosti od debljine filea. Na kraju po želji iscedite limun po ispečenom lososu.
Prijatno!