20.03.2024.

11:32

Foto: Shutterstock

Magazin

Idealno za posni ručak! Napravite lososa sa orašastim plodovima kao iz restorana - Ovo je prste da poližeš

Ovaj lagani obrok će vas zasititi, a losos spremljen na ovakav način podsetiće vas na skupoceni riblji specijalitet iz restorana.

Sastojci:

400 g filea lososa sa kožom

20 g pistaća

30 g oraha

20 g badema

20 g lešnika

maslinovo ulje

so

pola limuna

Informer

 

Priprema:

Filee lososa operite i dobro prosušite. Ribu obilno premažite maslinovim uljem. Ako je jedan file veliki, možete da ga isečete na dva-tri debela parčeta.

Orašasti plodovi se iseckaju na sitno i u ovaj miks se uvalja losos tako da se orašasti plodovi dobro zalepe.

Ribu stavite u namazanu posudu za pečenje, posolite i stavite u zagrejanu rernu na 200-220 stepeni na 10-12 minuta, u zavisnosti od debljine filea. Na kraju po želji iscedite limun po ispečenom lososu. 

Prijatno!