Autor: Informer.rs

31.03.2024.

09:30

Foto: bakina kuhinja

Magazin

Vikend poslastica koja se lako pravi! Odlično ide uz kafu, a idealna je za goste (VIDEO)

Informer

Priprema:

Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakoj vodi, padodati malo brašna. Ostaviti da kvasac zapeni. U vanglicu razbiti dva jaja dodati šećer po želji, koricu limuna rastopljen maslac i mlako mleko. Sve izjednačiti malo žicom.

Dodati brašno i malo soli i zamesiti glatko testo. Pokriti da naraste pa ga razviti za pola cm. Premazati sa omekšanim maslacom i razbacati seckano voće / suve kajsije, jagode, suvo grožđe, seckanu koricu narandže.

Uviti u rolnicu i nožem iseći rolnicu na pola ne do kraja pa uviti u krug tako da voće bude spolja.
Obložiti pek papirom pleh okrugli staviti  kolač u pleh pokriti da odmori 15 -20 minuta, pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni 50 - 60 minuta. 

Posuti prah žećerom, a seći ohlađen.