Magazin
Vikend poslastica koja se lako pravi! Odlično ide uz kafu, a idealna je za goste (VIDEO)
Priprema:
Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakoj vodi, padodati malo brašna. Ostaviti da kvasac zapeni. U vanglicu razbiti dva jaja dodati šećer po želji, koricu limuna rastopljen maslac i mlako mleko. Sve izjednačiti malo žicom.
Dodati brašno i malo soli i zamesiti glatko testo. Pokriti da naraste pa ga razviti za pola cm. Premazati sa omekšanim maslacom i razbacati seckano voće / suve kajsije, jagode, suvo grožđe, seckanu koricu narandže.
Uviti u rolnicu i nožem iseći rolnicu na pola ne do kraja pa uviti u krug tako da voće bude spolja.
Obložiti pek papirom pleh okrugli staviti kolač u pleh pokriti da odmori 15 -20 minuta, pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni 50 - 60 minuta.
Posuti prah žećerom, a seći ohlađen.