09.04.2024.

14:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Bostonska krem torta obara s nogu! Sočna poslastica koju morate da probate

Informer

Čokolada će vam trebati za preliv

Za preliv:

115 g čokolade
kašika sirupa od šećerne trske
25 g maslaca
150 ml slatke pavlake

Priprema: 

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Dva okrugla pleha obložiti papirom za pečenje. Jaja i šećer kuvati na pari i mešati dok smesa ne postane gusta. Lagano umešati brašno. Dodati otopljeni maslac i promešati. Smesu sipati u dva pripremljena kalupa i peći oko 20-25 minuta.

Za krem umutiti jaja, šećer i ekstrakt vanile. Pomešati brašno i kukuruzno brašno s četiri kašike mleka, pa dodati smesi od jaja. Ostatak mleka kuvati do ključanja, pa i njega dodati u smesu od jaja. Vratiti na ringlu i uz mešanje kuvati na laganoj temperaturi dok smesa ne postane glatka i gusta. Ohladiti, pa sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom.

Napraviti preliv od čokolade, maslaca, slatke pavlake i sirupa (skuvati sve na pari).

Kremom premazati prvi biskvit, staviti drugi biskvit, pa odozgo premazati glazurom.

Uživajte!