Magazin
Bostonska krem torta obara s nogu! Sočna poslastica koju morate da probate
Za preliv:
115 g čokolade
kašika sirupa od šećerne trske
25 g maslaca
150 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Dva okrugla pleha obložiti papirom za pečenje. Jaja i šećer kuvati na pari i mešati dok smesa ne postane gusta. Lagano umešati brašno. Dodati otopljeni maslac i promešati. Smesu sipati u dva pripremljena kalupa i peći oko 20-25 minuta.
Za krem umutiti jaja, šećer i ekstrakt vanile. Pomešati brašno i kukuruzno brašno s četiri kašike mleka, pa dodati smesi od jaja. Ostatak mleka kuvati do ključanja, pa i njega dodati u smesu od jaja. Vratiti na ringlu i uz mešanje kuvati na laganoj temperaturi dok smesa ne postane glatka i gusta. Ohladiti, pa sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom.
Napraviti preliv od čokolade, maslaca, slatke pavlake i sirupa (skuvati sve na pari).
Kremom premazati prvi biskvit, staviti drugi biskvit, pa odozgo premazati glazurom.
Uživajte!