Autor: Informer.rs

16.04.2024.

08:50

Foto: Shuterstock

Magazin

Napravite pomfrit kao iz restorana! Tajna je u ovom sastojku

Pomfrit kupljen u restoranima ima mnogo bolji ukus nego onaj koji pripremamo kod kuće. Tajna je u jednom sastojku - kukuruznom brašnu koji se doda krompiru pre prženja.

Ako želite da uživate u pomfritu, važno je i da kupite dobar krompir, a ne da koristite zamrznute proizvode. 

Sastojci:

1 kilogram krompira

Informer

Priprema:

Očistite krompir, isecite ga na duguljaste pravougaonike.

Pripremite hladnu vodu i sipajte u nju malo sirćeta.

Zatim dodajte iseckani pomfrit i ostavite da odstoji nekoliko minuta.

Ovaj postupak osiguraće da pomfrit zadrži svoj oblik tokom prženja.

Zatim izvadite pomfrit i dobro ga osušite.

Stavite krompir u činiju, pospite po njemu  kukuruzno brašno i promešajte ga.

Brašno će krompiru dodati poseban ukus. Bolje će se ispržiti, biće hrskaviji i imaće lepu zlatnu boju nakon prženja.

Stavite krompir u vrelo ulje i pržite ga dok ne porumeni.