23.04.2024.

06:20

Foto: freepik

Magazin

Pohovana mocarela! Preukusna grickalica spremna za tren oka

Ukoliko ste ljubitelji takozvane "finger food", sigurni smo da će vam se ova pohovana mocarela posebno dopasti.

Sastojci:

dva jajeta

četvrt šolje vode

šolja prezli

četvrt šolje parmezana

kašičica origana

kašičica majčine dušice

pola šolje brašna

500 g mocarele

so, biber, ulje

Priprema:

Jaja umutiti sa vodom. Pomešati prezle, parmezan, origano, majčinu dušicu, so i biber. Mocarelu iseći na štapiće ili komade veličine zalogaja, pa uvaljati najpre u brašno, potom u jaja i na kraju u mešavinu sa prezlama. U tiganju zagrejati ulje i pržiti mocarelu po minut sa svake strane, da lepo porumeni. Poslužiti dok je toplo.