25.04.2024.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Recept za ručak koji košta manje od 400 dinara! Starinski specijalitet od kog ide voda na usta, idealan i za vreme posta

Pasulj prebranac je jedno od retkih jela koje se može jesti danima, a da ne dosadi. 

Pored toga što se lako pravi veoma je i hranjiv, pa tako posle ovog ručka sigurno nećete ostati gladni.

Za ovaj ukusni ručak trebaće vam nešto manje od 400 dinara, malo vremena i volja da svojim ukućanima napravite obrok za pamćenje.

Većinu ovih namirnica već imate kod kuće, a uglavnom je potrebno kupiti samo pasulj tetovac koji će vas koštati između 400-500 dinara po kilogramu.

Ipak, ukoliko ostale namirnice nemate u kuhinji i morate ih pazariti biće vam potrebno manje od 400 dinara za porodični ručak. 

Informer

Kilogram tetovca kreće se od 400-600 dinara

Sastojci:

500 g pasulja tetovca

2-3 čena belog luka

4-5 glavica crnog luka

150 g zrelog paradajza ili pelata

mlevena crvena paprika

so, peršunov list

Informer

Priprema:

Pre spremanja pasulj potopite u vodu i ostavite ga da odstoji jednu celu noć. Na srednjoj vatri ga kuvajte, a prvu tečnost kad voda provri obavezno bacite. U šerpu dodajte dve glavice krupno isečenog luka pa nastavite da kuvate na tihoj vatri.

Pri kraju kuvanja kada pasulj omekša, dodajte dve do tri iseckane glavice crnog luka, crvenu mlevenu papriku i beli luk. Kada je pasulj kuvan i voda skoro ispari iz šerpe stavite oljušten i sitno isečen zreo paradajz, so i dosta peršunovog lista. Jelo treba da krčka još neko vreme. Po želji pasulj možete zapeći u pećnici.