Foto: Shutterstock
Magazin
Orginalni recept za čuvenu mimoza salatu! Na ovaj način su naše bake spremale predjelo koje Srbi obožavaju
Ovo ukusno hladno predjelo nemoguće je loše pripremiti, bez obzira na recept koji izaberete. Odličan je izbor za početnike, ali i iskusne domaćice koje dobro znaju koliko brzo mimoza nestane sa stola kada se pojave gosti.
Predstavljamo vam stari orginalni recept po kom su naše bake spremale čuvenu mimoza salatu.
Sastojci:
2, 3 malo veća kuvana krompira
oko 150 gr šunke
oko 150 gr kačkavalja
5 manjih kuvanih jaja ili 4 veća
3 kuvane šargarepe
250 gr majoneza
250 gr kisele pavlake
so i biber
Informer
Priprema:
Narendati na dnu staklene činije kuvan krompir, pa posoliti i pobiberiti, zatim dodati pola pavlake, pa lepo raspodeliti.
Odozgo dodati malo majoneza, zatim rendana šargarepa, pa pavlaka, šunka, onda ostatak pavlake, pa malo majoneza. Zatim dodati rendana kuvana jaja, pa majonez i na kraju rendan kačkavalj.
Po želji dodajte mrvljena žumanca.
Činiju poklopite i ostavite oko 3 sata u frižider na hlađenje.
Salatu vadite velikom kašikom, zahvatajući sve do dna posude.