11.05.2024.

16:00

Foto: Bakina kuhinja

Magazin

Bakina pita puna ukusa! Slatki mali lisnati čančići sa dimljenom slaninom za sve generacije (VIDEO)

Pite možete da napravite sa gotovim korama, a možete da umesite ili koristite testo... Pune se različitim nadevima, a najčešće se koriste sir, meso, povrće... Donosimo vam super recept za super pitu koja se lako pravi, a neverovatnog je ukusa. Pripremite nadev od slanine i kačkavalja, pa pokrijte lisnatim testom. 

Sastojci: 

8 gotovih tankih kora

200 gr sira

1 kašika kisele pavlake

1 jaje

malo praška za pecivo

malo listića šunke

malo listića suve slaninemalo rendanog i kockice kačkavalja

4 kašičice ajvara ili ljutenice

1 jaje za nadev...

ulje

Informer

 

Priprema:

Izdrobiti sir, dodati jaje i pavlaku i na kraju prašak za pecivo. Izjednačiti. Prvu koru premazati uljem, pa dodati drugi preko nje i premazati uljem. 

Skupiti je u harmoniku i spojiti ivice. Ostaviti malo širine za 4 prsta da bude pokriveno dno. Na dno rasporediti šire listiće šunke, suvu slaninu, kačkavalj, ajvar ili ljutenicu. 

Na kraju dodati po jedno jaje u  ćošak. Posoliti jaja i posuti malo sitno seckanim perjem crnog mladog luka. 

Peći na 200 stepeni 30 minuta. 

Informer