13.05.2024.

09:30

Foto: Shutterstock

Magazin

Domaći džem od jagoda bez šećera! Napravite najlepši slatki namaz za manje od sat vremena - Deca će ga obožavati

Sezona jagoda je počela pa je sad idealno vreme da napravite domaći džem od jagoda, a mi vam donosimo recept bez šećera koji će sigurno oduševiti celu porodicu. 

Informer

 

Sastojci:

kilogram jagoda

60 ml limunovog soka

tri kašičice izrendane kore limuna

70 g meda

Informer

 

Priprema:

Očišćene jagode usitnite ili ih ispasirajte, pa ih stavite u dublju šerpu. Dodajte izrendanu koru limuna, sok od limuna i med. Dobro promešajte i stavite da se kuva na srednjoj vatri uz često mešanje.

Kada je smesa dovoljno gusta, odnosno kada se pojave balončići, posle otprilike 35 do 45 minuta kuvanja, džem je gotov.

Džem sipajte u tegle i čuvajte ga na hladnom mestu.