Autor: Informer.rs

17.05.2024.

22:00

Foto: bakina kuhinja

Magazin

Voćna poslastica sa hrskavom koricom! Jedan sastojak joj daje poseban ukus (VIDEO)

Informer

Priprema:

U lončić izmrviti kvasac u mlako mleko i ostaviti da stoji dok ne zapeni. U drugoj vanglici, umešati jaja, koricu limuna i šećer. Spojiti smešu kvasca sa smešom jaja, pa dobro promešati.

Postepeno dodavati brašno mokrim sastojcima i mešati dok se ne formira meko testo. Mešati testo na lako posutoj površini nekoliko minuta dok ne postane glatko i elastično.

Staviti testo u podmazanu vanglu, prekriti folijom za pecivo i ostaviti da naraste na toplom mestu 30 minuta. Zagrejati rernu na 180 stepeni . Podmazati dva manja okrugla pleha za pečenje.

Na lako posutoj površini, razvaljati testo u veliki pravougaonik. Ravnomerno rasporediti rastopljeni ili omekšani maslac preko testa. U maloj šerpici, pomešati sušene brusnice i sušeno grožđe. Preliti toplom vodom 5 minuta, zatim procediti i osušiti.

Posuti brusnice i sušeno grožđe preko testa. Počevši od duže ivice, čvrsto umotati testo u rolnu.

Prepoloviti rolnu po dužini. Uzeti jednu polovinuu i nežno je iskreniteda napravite spiralni oblik, sa sečenom stranom okrenutom prema napolju. Saviti kraj prema dole kako biste napravili kružni oblik. Ponoviti sa drugom polovinom testa.

Staviti oblikovane spirale testa u podmazane kalupice za veći mafine. Prekriti kalupe folijom za pecivo i ostaviti testo još 15 minuta.

Premažite testo žumancetom. Peite na 180 stepeni 5 minuta. Posuti prah šećerom.