Foto: Shutterstock
Magazin
Najbolji recept za krofne! Brz i jednostavan - Tope se u ustima koliko su mekane!
Krofne su poput malih vremeplova koji nas odvode direktno u detinjstvo, kada su nas bake dočekivale širom otvorenih vrata sa toplim i slatkim pecivom koje je mirisalo već sa praga.
Danas, mnoge domaćice izbegavaju da ih pripremaju, često smatrajući da je proces komplikovan. Međutim, uz ovaj jednostavan recept, i vi možete lako stvoriti čaroliju krofni u svom domu. Iako umesiti testo može zvučati zahtevno, uz ove korake garantovano ćete postići savršen rezultat.
Informer
Recept za krofne
Sastojci:
- 200 ml mlake vode
- 10 g suvog kvasca
- 2 kasike šećera
- 200 ml kisele vode
- 150 ml ulja
- 600 g brasna
- 1 kašičica soli
- 2 kesice vanilin šećera
- narendana korica pomorandže
Priprema:
Prvo u posudu sipajte vodu, kvasac, šećer i kašiku brašna. Promešajte i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira. Zatim dodajte kiselu vodu, ulje, vanilin šećer, rendanu koricu pomorandže, pola količine brašna i so. Sjedinite, pa dodajte preostalo brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite na toplom da nadođe nekih pola sata. Zatim kratko premesite testo na pobrašnjenoj površini, a onda čašom ili okruglim kalupom vadite oblike. Pokrijte ih krpom i ostavite još 10 minuta. Zatim spuštajte krofne u vrelo ulje, prvo ide strana koja je bila okrenuta na gore. Smanjite vatru i pržite dok ne dobiju lepu zlatnu boju.