Magazin
Isprobajte neodoljivu tortu od jagoda! Ovoj kremastoj poslastici je teško odoleti
Tortu sa jagodama ćete lako napraviti. Potrebno je malo veštine i kulinarskog umeća.
Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca.
Umutite belance sa prsohvatom soli, da dobijete čvrstu penu.
Dodajte 150 g šećera i mutite dok se šećer ne rastvori.
Dodajte jedno po jedno žumance.
Pomešajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte u smesu.
Smesu izlijte u kalup koji ste na dnu obložili papirom za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni nnnna 180 stepeni do 35 minuta.
Ostavite da se ohladi.
Želatin stavite u hladnu vodu.
Pomešajte prašak za puding, 50 g šećera i 100 ml mleka. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Skuvajte 400 ml mleka.
Umešajte prašak za puding i kuvajte 1 minut.
Ostavite puding da se kratko ohladi. Dodajte pola želatina.
Koru za tortu isecite vodoravno dva puta.
Stravite na koru topli puding.
Operite i očistite 500 grama jagoda. Ispasirajte ih sa 50 grama šećera. U ovaj pire dodajte preostali želatin.
Ovaj krem stavite na drugu koru torte.
Na nju staviti gornju koru.
Stavite tortu u frižider na 4 sata.
Tortu premažite šlagom i ukrasite celim jagodama.