Autor: Informer.rs

28.05.2024.

08:10

Foto: Shuterstock

Magazin

Isprobajte neodoljivu tortu od jagoda! Ovoj kremastoj poslastici je teško odoleti

Tortu sa jagodama ćete lako napraviti. Potrebno je malo veštine i kulinarskog umeća.

Informer

 

Priprema:

Odvojte belanca od žumanaca.

Umutite belance sa prsohvatom soli, da dobijete čvrstu penu.

Dodajte  150 g šećera i mutite dok se šećer ne rastvori. 

Dodajte jedno po jedno žumance.

Pomešajte  brašno i prašak za pecivo pa dodajte u smesu.

Smesu izlijte u kalup koji ste na dnu obložili papirom za pečenje.

Pecite u zagrejanoj rerni nnnna 180 stepeni do 35 minuta.

Ostavite da se ohladi.

Želatin stavite u hladnu vodu.

Pomešajte prašak za puding, 50 g šećera i 100 ml mleka. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Skuvajte 400 ml mleka.

Umešajte prašak za puding i kuvajte 1 minut.

Ostavite puding da se kratko ohladi. Dodajte pola želatina.

Koru za tortu isecite vodoravno dva puta.

Stravite na koru topli puding. 

Operite i očistite 500 grama jagoda. Ispasirajte ih sa 50 grama šećera. U ovaj pire dodajte preostali želatin.
Ovaj krem stavite na drugu koru torte.

Na nju staviti gornju koru.

Stavite tortu u frižider na 4 sata.

Tortu premažite šlagom i ukrasite celim jagodama.