Foto: Pixabay
Magazin
Mnogi prave istu grešku kada peru trešnje! Samo na jedan način možete da uklonite svu prljavštinu!
Koliko god da je voće sveže potrebno je da ga dobro isperete kako bi smanjili rizik od trovanja koji se prenosi hranom.
Kako je sezona trešanja ove godine ranije počela veoma je važno znati kako da ih operete na pravilan način.
Informer
Rastvor od sirćeta
Očistite sveže trešnje i napunite veliku posudu hladnom vodom pa dodajte jednu šolju belog širćeta. Tako pusitite trešnje15 minuta, kako bi se uklonili ostaci pesticida.
Nakon toga ih isperite običnom vodom i osušite krpom ili papirnim ubrusom.
Rastvor od sode bikarbone
Isti je postupak kao i sa sirćetom, samo što je sastojak drugačiji, a to je soda bikarbona. Dodajte pola kašičice sode bikarbone za svaku šolju vode koju ste sipali. Potopite trešnje i ostavite ih oko 15 minuta. Kasnije samo isperite hladnom vodom.