02.06.2024.

14:00

Foto: Profimedia/Shutterstock

Magazin

Jovanka i Tito obožavali su ovo jelo! U bivšoj Jugi je bilo obavezno na stolu svake porodice, a najbolje su ga spremale naše bake

Kada je reč o omiljenim jelima, bivša prva dama Jugoslavije je volela pečenja, a jednako je uživala i u slatkom kupusu sa mesom i krompirom koje možete pripremiti i u sopstvenoj kuhinji.

Recept je jednostavan i lak za pripremu, a možete ga spremiti po svom ukusu. 

Informer

 

Sastojci:

1 veća glavica kupusa

Oko 1 kg junećeg buta

2 manja crna luka

1 paprika

200 g krompira

2-3 paradajza

Zelen za supu, 1 veza

2 lovorova lista

Malo belog vina

Peršun

Informer

 

Priprema:

Meso isecite na komade i rasporedite u dublju šerpu koju ste prethodno premazali malo ulja. Preko mesa složite iseckan kupus, grubo seckani crni luk, papriku i krompir.

Dodajte paradajz iseckan po vašoj želji, vino, peršun i belo vino. Posolite, pobiberite, dodajte još malo peršuna i lovorov list. Sipajte vodu da prekrije sve sastojke, prekrijte šerpu poklopcem.

Neka se krčka dva sata na niskoj temperaturi.

Ovaj izuzetno ukusan recept obećava da će zadovoljiti i najistančanije gurmane, baš kao što su to uživali Jovanka i Tito. Uživajte u mirisu i ukusu ovog jugoslovenskog specijaliteta koji oduševljava generacije.