Magazin
Jovanka i Tito obožavali su ovo jelo! U bivšoj Jugi je bilo obavezno na stolu svake porodice, a najbolje su ga spremale naše bake
Kada je reč o omiljenim jelima, bivša prva dama Jugoslavije je volela pečenja, a jednako je uživala i u slatkom kupusu sa mesom i krompirom koje možete pripremiti i u sopstvenoj kuhinji.
Recept je jednostavan i lak za pripremu, a možete ga spremiti po svom ukusu.
Sastojci:
1 veća glavica kupusa
Oko 1 kg junećeg buta
2 manja crna luka
1 paprika
200 g krompira
2-3 paradajza
Zelen za supu, 1 veza
2 lovorova lista
Malo belog vina
Peršun
Priprema:
Meso isecite na komade i rasporedite u dublju šerpu koju ste prethodno premazali malo ulja. Preko mesa složite iseckan kupus, grubo seckani crni luk, papriku i krompir.
Dodajte paradajz iseckan po vašoj želji, vino, peršun i belo vino. Posolite, pobiberite, dodajte još malo peršuna i lovorov list. Sipajte vodu da prekrije sve sastojke, prekrijte šerpu poklopcem.
Neka se krčka dva sata na niskoj temperaturi.
Ovaj izuzetno ukusan recept obećava da će zadovoljiti i najistančanije gurmane, baš kao što su to uživali Jovanka i Tito. Uživajte u mirisu i ukusu ovog jugoslovenskog specijaliteta koji oduševljava generacije.