03.06.2024.

09:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Olizaćete ceo tanjir! Savršeni brusketi koji se očas posla spremaju - neiskusne domaćice će obožavati ovaj recept

Italijani ne mogu da zamisle neko slavlje ili užinu bez brusketa. Ovo jednostavno jelo od prepečenog hleba sa ukusnim nadevima ulepšaće svaku trpezu, a možete da ih pripremite na milion načina.

Sastojci:

baget

tri pečene crvene paprike

200 g mocarele

čen belog luka

peršun

maslinovo ulje

so, biber

Informer

 

Priprema: 

Baget isecite na kriške i premažite maslinovim uljem. Pečene paprike isecite na trake. Sitno iseckajte beli luk i peršun, pa pomešajte s pečenim paprikama i maslinovim uljem. Posolite i pobiberite. Na svako parče hleba stavite po krišku mocarele, pa preko poređajte pečenu papriku. Poprskajte maslinovim uljem i pecite oko 15 minuta na 200 stepeni. Bruskete služite dok su topli.