09.06.2024.

11:00

Foto: Shutterstock/Wikipedia

Magazin

Riblji specijalitet Jovanke i Tita vrhunac kulinarstva! Spremao se na poseban način, a jedna stvar ga je činila izuzetnim

Danas vam donosimo recept za ljubitelje ribljih specijaliteta i ribe, koji se nalazio na spisku jela poznatog bračnog para. 

Recept za smuđ na smederevski način

Sastojci: 

1,5 kg odrezaka smuđa (pet komada)

3 dl ulja

2 dl belog vina

biber

so

feferoni

1 kg đuveča

2 glavice crvenog luka

Informer

 

Priprema:

Odreske propržite na ulju s obe strane i poslažite u vatrostalnu posudu. Luk propržite na masnoći dok ne porumeni, zatim dodajte pripremljen đuveč, biber, so, jedan feferon i to kuvajte oko pola sata.

Kada bude gotovo, prelijte preko smuđa, dodajte čašu vina i stavite u rernu na 200 stepeni da se kuva oko 10 minuta. Kao prilog poslužite dinstani pirinač i zelenu salatu. Služi se odmah, čim izvadite iz rerne.