Magazin
Riblji specijalitet Jovanke i Tita vrhunac kulinarstva! Spremao se na poseban način, a jedna stvar ga je činila izuzetnim
Danas vam donosimo recept za ljubitelje ribljih specijaliteta i ribe, koji se nalazio na spisku jela poznatog bračnog para.
Recept za smuđ na smederevski način
Sastojci:
1,5 kg odrezaka smuđa (pet komada)
3 dl ulja
2 dl belog vina
biber
so
feferoni
1 kg đuveča
2 glavice crvenog luka
Priprema:
Odreske propržite na ulju s obe strane i poslažite u vatrostalnu posudu. Luk propržite na masnoći dok ne porumeni, zatim dodajte pripremljen đuveč, biber, so, jedan feferon i to kuvajte oko pola sata.
Kada bude gotovo, prelijte preko smuđa, dodajte čašu vina i stavite u rernu na 200 stepeni da se kuva oko 10 minuta. Kao prilog poslužite dinstani pirinač i zelenu salatu. Služi se odmah, čim izvadite iz rerne.