Autor: Informer.rs

08.06.2024.

06:21

Foto: bakina kuhinja

Magazin

Puter pogača sa kačkavaljem! Mekana i ukusna, bolja nego iz pekare (VIDEO)

Informer

Priprema:

Kvasac izmrviti  dodati šećer  i malo mleka mlakog. Kad nadođe kvasac, sipati ostatak mleka dodati jaja i ulje, brašno i malo soli i zamesiti glatko testo. Ostaviti da nadođe 30 minuta, pa je razmesiti i izdvojiti 10 kuglica po oko 100 gr.

Kuglice obrađene rukama, pokriti 10 minuta da se ponovo kvasac aktivira. Svaku lopticu razviti u obliku tanjira premazati tanko puterom, pa presaviti na pola. 

U svaki ugao staviti u gornjoj strani pravo po mali pravougaonik kačkavalja savijati testo sa jedne i druge strane ka unutrašnjosti da se sastave na sredini. Svaku lopticu tako. Tepsiju okruglu 26.cm obložiti pek papirom, premazati maslacom i ređati u pleh tako da vrhovi idu ka centru, Ostaviti jednu lopticu oblikovati cvet ili samo lopticu i staviti u sredinu. Pokriti da nadodje pa premazati maslacom i odozgo žumancetom. Posuti susamom.

Peći na 180 stepeni oko sat vremena. Pred kraj pokriti jer će nasti. Pečenu pogaču pokriti krpom.