Foto: Shuterstock
Magazin
Napravite čuveni bavarski krem! Topi se u ustima, lagan je i osvežavajući
Kremasti, gladak krem koji se topi u ustima najbolje je poslužiti sa prelivom po želji.
Ovaj dezert možete služiti sa voćem, čokoladom ili karamelom.
Informer
Priprema
Stavite vodu u malu posudu.
Stavite želatin u prahu u vodu i promešajte.
Stavite mleko u šerpu i pustite da se zagreje do ključanja.
Povremeno ga mešajte.
U činiju stavite žumance, šećer, so i vanilu.
Dobro sve umutite dok žumance ne postane glatko i počne da bledi.
Mleko sklonite sa vatre. Polako sipajte toplo mleko u smesu od jaja i neprestano mešajte.
Kada sipate polovinu mleka u smesu od jaja, još jednom sve zahedno umutute i sipajte u šerpu sa preostalim mlekom.
Dobro umutiti da se sjedini.
Vratite šerpu na šporet da se krem skuva. Stalno mešajte i kuvajte dok se krem ne zgusne.
Kada je krem gotov, sklonite ga sa šporeta. Dodajte puter i želatin i mešajte dok se sve potpuno ne rastvori.
Krem sipajte u veliku činiju i stavite u frižider da se stegne.