Autor: Informer.rs

22.06.2024.

16:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Napravite čuveni bavarski krem! Topi se u ustima, lagan je i osvežavajući

Kremasti, gladak krem koji se topi u ustima najbolje je poslužiti sa prelivom po želji.

Ovaj dezert možete služiti sa voćem, čokoladom ili karamelom. 

Informer

 

Priprema

Stavite vodu u malu posudu.

Stavite želatin u prahu u vodu i promešajte.

Stavite mleko u šerpu i pustite da se zagreje do ključanja.

Povremeno ga mešajte.

U činiju stavite žumance, šećer, so i vanilu.

Dobro sve umutite dok žumance ne postane glatko i počne da bledi.

Mleko sklonite sa vatre. Polako sipajte toplo mleko u smesu od jaja i neprestano mešajte.

Kada sipate polovinu mleka u smesu od jaja, još jednom sve zahedno umutute i sipajte u šerpu sa preostalim mlekom.

Dobro umutiti da se sjedini.

Vratite šerpu na šporet da se krem skuva. Stalno mešajte i kuvajte dok se krem ne zgusne.

Kada je krem gotov, sklonite ga sa šporeta. Dodajte puter i želatin i mešajte dok se sve potpuno ne rastvori.

Krem sipajte u veliku činiju i stavite u frižider da se stegne.