Foto: Shutterstock
Magazin
Valjevska pileća supa sa bakinog šporeta! Neponovljiv recept sa posebnim dodatkom koji vraća na selo
Ova tradicionalna supa kombinuje sočno pileće meso sa kukuruznim brašnom i kajmakom stvarajući topao i hranljiv obrok koji osvežava i ugreva u isto vreme. Priprema se sa pažnjom i ljubavlju, čineći je idealnim izborom kako za porodične obroke tako i za posebne prilike.
Ovaj recept će vam otkriti korake za pripremu autentične valjevske pileće supe, pružajući vam priliku da uživate u ukusu koji će vas vraćati u tradicionalnu srpsku kuhinju iznova i iznova.
Sastojci:
1 pile
2 jajeta
250 grama kukuruznog brašna
1 kašika kajmaka Informer
so
Priprema:
Pile isečeno na parčad skuvajte u 2,5 litra prethodno posoljene vode. Kad meso omekša, izvadite ga i ostavite sa strane. Kukuruzno brašno razmutite u malo vode i polako dodajte, neprestano mešajući, u vrijuću supu. Ostavite da ključa nekoliko minuta. Sklonite supu sa šporeta i kad se prohladi, dodajte polako i u tankom mlazu umućena jaja, neprestano mešajući. Na kraju dodajte kašiku kajmaka, promešajte i poslužite toplu.
Uživajte!