29.06.2024.

14:02

Foto: Shutterstock

Magazin

Valjevska pileća supa sa bakinog šporeta! Neponovljiv recept sa posebnim dodatkom koji vraća na selo

Ova tradicionalna supa kombinuje sočno pileće meso sa kukuruznim brašnom i kajmakom stvarajući topao i hranljiv obrok koji osvežava i ugreva u isto vreme. Priprema se sa pažnjom i ljubavlju, čineći je idealnim izborom kako za porodične obroke tako i za posebne prilike. 

Ovaj recept će vam otkriti korake za pripremu autentične valjevske pileće supe, pružajući vam priliku da uživate u ukusu koji će vas vraćati u tradicionalnu srpsku kuhinju iznova i iznova.

Sastojci: 

1 pile

2 jajeta

250 grama kukuruznog brašna

1 kašika kajmaka
so

Informer

 

Priprema: 

Pile isečeno na parčad skuvajte u 2,5 litra prethodno posoljene vode. Kad meso omekša, izvadite ga i ostavite sa strane. Kukuruzno brašno razmutite u malo vode i polako dodajte, neprestano mešajući, u vrijuću supu. Ostavite da ključa nekoliko minuta. Sklonite supu sa šporeta i kad se prohladi, dodajte polako i u tankom mlazu umućena jaja, neprestano mešajući. Na kraju dodajte kašiku kajmaka, promešajte i poslužite toplu.

Uživajte!