07.07.2024.

16:00

Foto: Printscreen/Shuterstock

Magazin

Dragan Nikolić voleo je jelo koje mnogi nazivaju sirotinjskim! Stari su ga u nemaštini jeli - evo kako da spremite ručak čuvenog glumca

Legenda srpske kinematografije Dragan Nikolić bio je poznati gurman, ali nije tako često kuvao.

Znao je da spremi svega nekoliko jela, a zapečeni krompir sa slaninom je bio njegov specijalitet.

Naši stari bake i deke često su to jeli kada nisu imali mogućnosti za više, a za krompir i slaninu se uvek imalo, tako da je ranijih godina ovo jelo bilo redovan obrok srpskih trpeza na selu. 

Legendarni glumac ga je obično spremao zimi uz pivo, ali je i leti odličan obrok koji može da se posluži za ručak ili večeru. 

Ako želite možete dodati i neki sir, kao i malo peršuna. 

Informer

 

Sastojci:

3 krompira 

malo kajmaka

6 šnita slanine

Priprema:

Krompiru nemojte da ljuštite koru, nego ga samo operite i isecite na pola. Stavite u pleh i pecite na 200°C nekih 15 minuta. Zatim izvadite i stavite preko svakog šnitu slanine, malo kajmaka i vratite da se peče. Kada bude gotov dodajte još malo kajmaka i poslužite uz hladno pivo. 

Informer