Magazin
Osveženje na prvi liz! Domaći sladoled od dinje, prava poslastica protiv letnje vrućine
Jednostavno se priprema i postaće vaša omiljena osvežavajuća poslastica tokom letnjih meseci.
Sladoled od dinje osvežava, ima fantastičan miris i ukus koji budi sva čula.
Sastojci:
500 g dinje
200 ml slatke pavlake
200 ml punomasnog mleka
150 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašika limunovog soka
Recept za domaći sladoled od dinje:
Da biste napravili ovaj domaći sladoled prvo počnite sa pripremom dinje. Očistite je, pa isecite na kockice i stavite u blender. Dodajte sok od limuna i blendirajte dok ne dobijete glatki pire. Ostavite pire i pripremite ostale sastojke.
U šerpi pomešajte slatku pavlaku, mleko i šećer. Zagrejte sastojke na srednjoj vatri, stalno mešajući dok se šećer potpuno ne rastvori, ali nemojte pustiti da proključa. Sklonite posudu sa vatre i ostavite da se smeša malo ohladi. U ohlađenu mešavinu mleka i slatke pavlake dodajte pire od dinje.
Sipajte i ekstrakt vanile i dobro promešajte dok smesa ne postane glatka. Zatim sipajte smesu u široku posudu i pokrijte je. Stavite u zamrzivač i ostavite da se hladi oko 4 sata, mešajući svakih sat vremena da razbijete kristale leda i dobijete kremastu teksturu. Kada sladoled postigne željenu konzistenciju, izvadite ga iz zamrzivača i ostavite da malo omekša pre serviranja.