Foto: Foto: Shutterstock
Magazin
Najbolji recept za kapri tortu! Idealna za letnje dane - Sočna i kremasta, nestaće dok ste trepnuli!
Stiglo je leto i već je vreme da počnemo da pravimo što laganije torte. Bez previše mučenja, napravite legendarnu letnju tortu - kapri!
Sastojci:
Za koru:
9 belanaca,
300 g šećera,
2 kašike brašna,
1 kašika sirćeta.
Za žele:
Informer
Za fil:
6 dl mleka
2 kesice vanilin pudinga
300 g šećera
9 žumanaca
250 g margarina
200 g šlaga
2 dl kisele vode
Za preliv:
100 g klasične crne čokolde,
2 kašike ulja.
Priprema:
Prvo 9 belanaca ulupati sa šećerom, dodati brašno i sirće. Na 180 stepeni peći oko 20 minuta. Jagode pomešati sa šećerom, izgnječiti ih sve i staviti da se kuvaju. Kada provri, dodati puding, mešati i još vruć žele staviti preko hladne kore.
Kada se žele ohladi, čokoladu otopite sa uljem i prelite preko želea. Žumance promešati sa šećerom i praškom za puding.
Mleko staviti da provri, pa dodati smesu sa jajima i kuvati da se dobije fina krema. Kad se ohladi umešati margarin. Namazati preko čokolade, pa nakon tog fila završite sa glazurom, čokoladom.