Autor: Informer.rs

20.07.2024.

22:00

Foto: Foto: Shutterstock

Magazin

Najbolji recept za kapri tortu! Idealna za letnje dane - Sočna i kremasta, nestaće dok ste trepnuli!

Stiglo je leto i već je vreme da počnemo da pravimo što laganije torte. Bez previše mučenja, napravite legendarnu letnju tortu - kapri!

Sastojci: 

Za koru: 

9 belanaca, 
300 g šećera, 
2 kašike brašna, 
1 kašika sirćeta. 

Za žele: 

Informer

Za fil:

6 dl mleka
2 kesice vanilin pudinga
300 g šećera
9 žumanaca
250 g margarina
200 g šlaga
2 dl kisele vode

Za preliv: 

100 g klasične crne čokolde, 
2 kašike ulja.

Priprema: 

Prvo 9 belanaca ulupati sa šećerom, dodati brašno i sirće. Na 180 stepeni peći oko 20 minuta. Jagode pomešati sa šećerom, izgnječiti ih sve i staviti da se kuvaju. Kada provri, dodati puding, mešati i još vruć žele staviti preko hladne kore. 

Kada se žele ohladi, čokoladu otopite sa uljem i prelite preko želea. Žumance promešati sa šećerom i praškom za puding. 
Mleko staviti da provri, pa dodati smesu sa jajima i kuvati da se dobije fina krema. Kad se ohladi umešati margarin. Namazati preko čokolade, pa nakon tog fila završite sa glazurom, čokoladom.