Foto: Shuterstock
Magazin
Pirinčani papir je kulinarski hit! Može da se koristi umesto kora za pitu, a skoro da nema kalorija
Pirinčani papir može da se koristi na razne načine i u raznim receptima, a skoro da uopšte nema kalorija.
Takođe ne sadrži ni gluten i idealna je zamena za sve proizvode od brašna.
Pirinčani papir nije potrebno termički obrađivati. U paketu može stajati jako dugo, a pre korišćenja potrebno ga je samo navlažiti u vrućoj vodi na par sekundi.
Neutralnog je okusa i pruža mnogo mogućnosti i kombinacija.
Informer
Rolnice sa povrćem
U klasičnim prolećnim rolnicama zamenite kore pirinčanim papirom.
Iseckajte sezonsko povrće - tikvice, paprike, luk, šargarepu... Napunite pirinčani papir i urolajte.
Kratko propržite rolnice.
Informer
Rolnice sa mesom i pečurkama
Pirinčani papir takođe možete puniti nekim drugim filom -mesom ili pečurkama.
Meso ili pečurke prodinstajte sa lukom i tim filom punite pirinčani papir.
Propržite rolnice i stavite ih na papir da se ocedi višak masnoće.
Informer
Rolnice sa bananama i čokoladom
Napravite desertnu varijantu rolnica.
U pirinčani papir zamotajte bananu i iseckano voće. (jagode, maline, višnje, šljive....).
Rolnice umočite u kokosove mrvice i prelijte tamnom čokoladom.
Informer
Navlažene i obrisane pirinčane papire na par sekundi ubacite u vruće ulje za prženje, obrišite višak ulja, začinite i grickajte uz omiljeni sos.
Možete i da narežete rolnice na tanke rezance i ubacite ih u salatu ili u supu.