Autor: Informer.rs

19.07.2024.

11:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Pirinčani papir je kulinarski hit! Može da se koristi umesto kora za pitu, a skoro da nema kalorija

 Pirinčani papir može da se koristi na razne načine i u raznim receptima, a skoro da uopšte nema kalorija.

Takođe ne sadrži ni gluten i idealna je zamena za sve proizvode od brašna.

Pirinčani papir nije potrebno termički obrađivati. U paketu može stajati jako dugo, a pre korišćenja potrebno ga je samo navlažiti u vrućoj vodi na par sekundi.

Neutralnog je okusa i pruža mnogo mogućnosti i kombinacija.

Informer

pirinčani papir

Rolnice sa povrćem

U klasičnim prolećnim rolnicama zamenite kore pirinčanim papirom.

Iseckajte sezonsko povrće - tikvice, paprike, luk, šargarepu... Napunite pirinčani papir i urolajte.

Kratko propržite rolnice.

Informer

prolećne rolnice

Rolnice sa mesom i pečurkama

Pirinčani papir takođe možete puniti nekim drugim filom -mesom ili pečurkama.

Meso ili pečurke prodinstajte sa lukom i tim filom punite pirinčani papir.

Propržite rolnice i stavite ih na papir da se ocedi višak masnoće.

Informer

pita sa mesom

Rolnice sa bananama i čokoladom

Napravite desertnu varijantu rolnica.

U pirinčani papir zamotajte bananu i iseckano voće. (jagode, maline, višnje, šljive....).

Rolnice umočite u kokosove mrvice i prelijte tamnom čokoladom.

Informer

prolećne rolnice sa bananama i čokoladom

Navlažene i obrisane pirinčane papire na par sekundi ubacite u vruće ulje za prženje, obrišite višak ulja, začinite i grickajte uz omiljeni sos.

Možete i da narežete rolnice na tanke rezance i ubacite ih u salatu ili u supu.