Autor: Informer.rs

19.07.2024.

06:21

Foto: bakina kuhinja

Magazin

Originalan recept za lovačke šnicle! Uživaćete u svakom zalogaju (VIDEO)

Informer

Priprema:


Snicle iseći tanje, ne treba lupati. U činiju sipati maslinovo ulje, dodati izdrobljena 2 bela luka, vino, origano, seckan ruzmarin i na kraju so biber po ukusu. Izmešati dobro. 

Uvaljati u marinadu i pokriti folijom. Ostaviti 2 sata u frižideru. Svaku šniclu uvaljati u brašno . Pržiti u tinjagu u malo ulja u sopstvenom soku na tihoj vati bar 30 minuta . Zapeći sa obe strane. 

Izvaditi u tanjir a u tiganj, staviti pečurke, pa ih kratko propžiti i tu dodati 2 čena belog luka.

Ubasciti pavlaku i 2 - 3 kašike vode izmešati i kad provri skloniti.