Foto: Shutterstock
Magazin
Recept za bećarac sa piletinom! Sprema se za tili čas, a jede još brže - Miriše na detinjstvo!
Svima je dobro poznat bećarac ili sataraš. Jelo koje je kod nas tradicionalno sprema naročito tokom leta, svima je omiljeno od detinjstva.
Razlika između bećarca i sataraša je ta što se u bećarac ubacuje meso i može da se donekle kuva poput paprikaša, samo dosta gušće.
Bećarac sa piletinom će sigurno oduševiti celu vašu porodicu, a najbolje od svega je to što vam neće oduzeti previše vremena, a nećete potrošiti previše novca.
Informer
Priprema
Belo meso usitniti na manje komadiće. U dubljem tiganju kratko prepeći piletinu, kratko 2-3 minuta. Dodati seckani luk i papriku i krčkati na laganoj vatri uz dolivanje minimalne količine vode. Nakon 20-tak minuta dodati seckani paradajz. Krčkati još 10-tak minuta. Jelo služiti uz krompir pire.
Po pravilu bi trebalo da se u bećarac stavi jedno jaje ali i ne mora.