Autor: Informer.rs

17.07.2024.

21:30

Foto: Shutterstock

Magazin

Recept za bećarac sa piletinom! Sprema se za tili čas, a jede još brže - Miriše na detinjstvo!

Svima je dobro poznat bećarac ili sataraš. Jelo koje je kod nas tradicionalno sprema naročito tokom leta, svima je omiljeno od detinjstva.

Razlika između bećarca i sataraša je ta što se u bećarac ubacuje meso i može da se donekle kuva poput paprikaša, samo dosta gušće. 

Bećarac sa piletinom će sigurno oduševiti celu vašu porodicu, a najbolje od svega je to što vam neće oduzeti previše vremena, a nećete potrošiti previše novca. 

Informer

 

Priprema

Belo meso usitniti na manje komadiće. U dubljem tiganju kratko prepeći piletinu, kratko 2-3 minuta. Dodati seckani luk i papriku i krčkati na laganoj vatri uz dolivanje minimalne količine vode. Nakon 20-tak minuta dodati seckani paradajz. Krčkati još 10-tak minuta. Jelo služiti uz krompir pire.

Po pravilu bi trebalo da se u bećarac stavi jedno jaje ali i ne mora.