Autor: Informer.rs

21.07.2024.

06:21

Foto: Shuterstock

Magazin

Napravite preukusan grčki specijalitet! Topi se u ustima, sva čula uživaju

Tradicionalno grčko jelo poreklom je iz Soluna, a uglavnom se služi kao predjelo.

Bujurdi se može jesti i za doručak, a idealan je i kao lagan ručak, uz hleb ili neki prilog.

Tajna ovog specijaliteta je u savršenom kombinovanju jednostavnih namirnica. Spojeni su ukusi slanog feta sira, slatkaste paprike i mirisnog peršuna i origana.

Informer

 

Priprema:

Isecite pardajz na kockice, pa dodajte u činiju. Izmrvite fetu i dodajte paradajzu.

Papriku isecite na trčice ili kockice i dodajte prethodnim sastojcima. Prelijte maslinovim uljem, pa dodajte začine.

Sve dobro izmešajte i stavite u pleh ili tepsiju da se peče 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Dva minuta pred kraj pečenja prekrijte bujurdi  kačkavaljem.