Autor: Informer.rs

31.07.2024.

12:30

Foto: Shutterstock

Magazin

Zapečene makarone s paprikom i tikvicama! Idealan letnji ručak

Informer

Priprema:


Crni i beli luk sitno iseckajte, a tikvice izrendajte i ocedite vodu. Pečenu crvenu papriku i paradajz pelat usitnite u blenderu i ostavite sa strane.

Na ulju propržite luk, dodajte tikvice i dinstajte. Začinite začinskim biljem i biberom. U povrće sipajte paradajz i papriku, smanjite temperaturu, pa ostavite da se krčka dvadesetak minuta. Obarite brokoli.

Dok se sos krčka, skuvajte makarone, procedite ih i pomešajte sa sosom. Sve sipajte u vatrostalnu činiju, pospite parmezanom, dodajte sitno iseckan peršun i cvetove obarenog brokolija. Pecite u zagrejanoj rerni dok se sir ne otopi. Služite toplo.