30.07.2024.

06:20

Foto: Foto: Shutterstock

Magazin

Breskve će se topiti u ustima! Prava letnja salata - osvežavajući lagani obrok koji ćete rado spremati

Sastojci:

500 g listova rukole

32 g ljute paprike

35 ml maslinovog ulja

2 kašičice limunovog soka

prstohvat soli

4 breskve, isečene na komade

4 paradajza, isečena na komade

125 g listova bosiljka

½ crvenog luka, tanko isečenog

95 g izmrvljene fete

2 kašičice mešavine začinskog bilja po ukusu

Informer

 

Priprema: 

Za obrok salatu od breskvi, prvo rasporedite listove rukole po tanjiru. U blenderu izmutite paprike, maslinovo ulje, limunov sok i so i mešajte dok preliv ne postane gladak.

Stavite breskve, paradajz, bosiljak i crveni luk u posudu. Prelijte sa 40 g preliva koji ste napravili i mešajte dok se ne sjedini. Na rukolu rasporedite breskve, paradajz, crni luk i fetu i po želji prelijte sa još preliva. Pospite začinsko bilje i uživajte.