Foto: Pexels
Magazin
Napravite hrskave pileće batake! Trik koji je zarazio domaćice širom sveta - uživajte u sočnom ukusu
Sastojci:
6 komada pilećih bataka
250 ml tečnosti od kiselih krastavaca
250 g brašna
250 g kukuruznog skroba
kašičica slatke mlevene paprike
prstohvat bibera
kašičica origana
prstohvat soli
2 jajeta
100 ml vode
Informer
Za umak:
300 g kečapa
10 ml sirćeta
30 g meda
40 ml roštilj sosa
kašičica mlevene slatke paprike
prstohvat soli
prstohvat bibera
Informer
Priprema:
Pileće batake ubacite u teglu i natopite tečnošću od kiselih krastavaca. Ostavite da odstoje u toj tečnosti pola sata pa ih izvadite i osušite ubrusom. Pomešajte sve suve sastojke i izmešajte ih pa ih rasporedite u dve činije.
U jednu činiju sa suvim sastojcima dodajte i jaja i izmešajte. Umočite dobro svaki batak u mešavinu sa jajima pa ga dobro uvaljajte u ostatak suvih sastojaka u drugoj činiji. Pržite ih u dubokom ulju dok ne porumene.
Ove pileće batake možete da pripremate za ručak ili za grickanje uz film.
Servirajte i uživajte!