01.08.2024.

11:00

Foto: Pexels

Magazin

Napravite hrskave pileće batake! Trik koji je zarazio domaćice širom sveta - uživajte u sočnom ukusu

Sastojci:

6 komada pilećih bataka

250 ml tečnosti od kiselih krastavaca

250 g brašna

250 g kukuruznog skroba

kašičica slatke mlevene paprike

prstohvat bibera

kašičica origana

prstohvat soli

2 jajeta

100 ml vode

Informer

 

Za umak:

300 g kečapa

10 ml sirćeta

30 g meda

40 ml roštilj sosa

kašičica mlevene slatke paprike

prstohvat soli

prstohvat bibera

Informer

 

Priprema: 

Pileće batake ubacite u teglu i natopite tečnošću od kiselih krastavaca. Ostavite da odstoje u toj tečnosti pola sata pa ih izvadite i osušite ubrusom. Pomešajte sve suve sastojke i izmešajte ih pa ih rasporedite u dve činije.

U jednu činiju sa suvim sastojcima dodajte i jaja i izmešajte. Umočite dobro svaki batak u mešavinu sa jajima pa ga dobro uvaljajte u ostatak suvih sastojaka u drugoj činiji. Pržite ih u dubokom ulju dok ne porumene. 

Ove pileće batake možete da pripremate za ručak ili za grickanje uz film.

Servirajte i uživajte!